Nogomet
23

Martinez protiv BiH razmišlja o formaciji 3-5-2 sa Lukakuom i Bentekeom u napadu

Klix.ba
Martinez sa asistentom Henryjem (Foto: AFP)
Martinez sa asistentom Henryjem (Foto: AFP)
Selektor Belgije Roberto Martinez je u izjavi za belgijske medije otkrio kako bi njegova selekcija protiv Bosne i Hercegovine mogla igrati u formaciji 3-5-2, a da bi u napadu mogli zaigrati Romelu Lukaku i Christian Benteke.

Belgija će dočekati našu reprezentaciju 7. oktobra, a nema sumnje da je Lukakuovo mjesto u startnoj postavi sigurno, s obzirom da je dao dva gola u prvom kolu kvalifikacija protiv Kipra u trijumfu Belgije od 3:0, ali Martinez razmišlja dati priliku i Bentekeu koji je u posljednja četiri nastupa za Crystal Palace pogodio tri puta u Premiershipu.

"Važan je balans u ekipi, ali razmišljam da stavim u napad Lukakua i Bentekea. Benteke je sve bolji i bolji i radi se o drugom igraču u odnosu na prvo kolo kvalifikacija. Razmišljam i o tome da igram sa tri igrača u odbrani, ali morat će me uvjeriti da mogu komunicirati na vrhunskom nivou tokom utakmice jer je to veoma važno.

Upravo će njihov međusobni odnos na treninzima odrediti formaciju. Intenzitet igre i brzina je ono što je za mene najvažnije", rekao je Martinez.

Martinez je, zajedno sa asistentom Thierryjem Henryjem, odlučio da Radja Nainggolan ne igra protiv Zmajeva, ali da će zaigrati protiv Gibraltara.