Nogomet
175

Martinez: Bešić je izgledao kao fudbaler koji je godinama igrao za Everton

Klix.ba
Muhamed Bešić
Muhamed Bešić
Bh. nogometaš Muhamed Bešić debitovao je za Everton u utakmici protiv Porta, u kojoj je oduševio navijače, ali i trenera Roberta Martineza.

Martinez je rekao da je Bešić na terenu izgledao kao igrač koji godinama nastupa za Everton. Igrač sredine terena je impresionirao na oproštajnoj utakmici Leona Osmana odigranoj u nedjelju, u kojem je Everton remizirao s Portom 1:1.

Menadžer Evertona je odvojio pet miliona eura za Bešićev transfer iz Ferencvarosa nakon što ga je gledao u dresu BiH tokom Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, gdje je Bešić zaista blistao.

"Izgledao je kao igrač koji je u Evertonu već godinama. To je ono što sam vidio i na SP-u, igrača koji se ne boji nikoga, pa čak ni Lionela Messija. Nije ga strah uzeti loptu i razigrati saigrače. On je kompletan nogometaš. Ima samo 21 godinu, ali i zrelost veoma iskusnog igrača. Uživao sam u njegovoj igri, a navijači su ga sjajno prihvatili. To je najbolja stvar koja se može dogoditi novom igraču", izjavio je Martinez.

Najavio je i novi nastup popularnog Mumeta.

"Veoma je snažan, a protiv Celte će u srijedu odigrati 60 minuta. Vjeujem da će biti potpuno spreman do početka sezone. Ne sumnjam da će se dobro uklopiti u Premierligi. S njim je uzbudljivo raditi, donio nam je nešto što ranije nismo imali", dodao je Martinez.