Nogomet
15

Martina: Inter je tokom ljeta želio dovesti Džeku, klub iz Kine mu je nudio 15 miliona eura po sezoni

Klix.ba
Silvano Martina
Silvano Martina
Roma je tokom ljeta odbila ponude Intera, klubova iz Engleske i Kine za kapitena reprezentacije BiH Edina Džeku, potvrdio je njegov agent Silvano Martina.

Džeko je iza sebe imao poprilično lošu sezonu, pa se spekulisalo o njegovom odlasku iz Rome, no, ove sezone je Dijamant fantastičan te je u deset utakmica u novoj sezoni postigao deset pogodaka i tako izjednačio rekord legendarnog Gabriela Batistute.

"Edin je prije svega odličan igrač. Prva sezona u novoj ligi može biti teška za svakoga, pogledajte Simonea Zazu u West Hamu, gdje plaća visoku cijenu zbog privikavanja", izjavio je Martina za Gazzamercato.it.

On je potvrdio glasine da je Džeko tokom ljeta dobio nekoliko ponuda, a jedna je stigla i od Intera.

"Istina je, Nerazzurri su željeli Džeku u slučaju da ode Mauro Icardi, no, nisu bili u mogućnosti za velike investicije. Što se Rome tiče, on nije bio na transfer listi. Klub je dobio ponude iz Engleske i Kine. Da je prihvatila ponudu kineskog kluba, Roma bi inkasirala 30 miliona eura, dok bi Džeko zarađivao 15 miliona eura po sezoni. No, Vučica se izjasnila da će dopustiti Džeki da ode samo ako on bude to tražio. Međutim, Edin je odlučio ostati u Romi i dokazati svima da je odličan igrač. Postigao je mnogo golova u prirpemnim utakmicama, a u ligaškim je mogao dati više od deset. Ako nastavi ovako, Roma bi mogla osvojiti Scudetto", završio je Martina.