Nogomet
0

Mario Ivanković: Utakmice protiv Santa Colome će poslužiti za tempiranje forme

Piše: D. B.
Mario Ivanković
Mario Ivanković
HŠK Zrinjski će u četvrtak navečer u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige igrati protiv EU Santa Colome u Andori, a pomoćni trener Plemića, Mario Ivanković, dvomeč sa ovim timom vidi kao priliku za tempiranje forme za 2. pretkolo i početak takmičenja u BHT Premijer ligi.

Ivanković je zadovoljan obavljenim pripremama te s puno optimizma dočekuje evropske, ali i premijerligaške nastupe ekipe iz Mostara.

"Nakon tri sedmice priprema, 25 treninga i tri prijateljske utakmice, ekipa spremno dočekuje utakmicu 1. pretkola Evropske lige. Dosad smo pripremama u potpunosti zadovoljni. Igrači daju svoj maksimum u ovoj najtežoj fazi. Povrede su nas srećom zaobišle, a tokom priprema je ekipa imala vrhunske uvjete u Mostaru i na Kupresu. Zbog toga puni optimizma dočekujemo evropske i domaće utakmice. Što se tiče dvomeča protiv Santa Colome, on će nam poslužiti za tempiranje forme, koja nam je potrebna za sljedeće pretkolo i početak prvenstva", izjavio je Ivanković za portal Klix.ba.

Iako sa velikim samopouzdanjem govori o susretu sa Santa Colomom, Ivanković upozorava da je ipak potreban ispravan pristup i maksimalno zalaganje igrača. Cilj ekipe je osigurati plasman u 2. pretkolo već u prvom susretu.

"Ne bježimo od uloge favorita u ovoj utakmici, ali smo i svjesni da samo maksimalnim angažmanom možemo proći u 2. pretkolo. Ići ćemo na pobjedu u prvom susretu, kojom namjeravamo riješiti sve dileme u vezi s plasmanom u drugo pretkolo", jasan je bio Ivanković.

Zrinjski je u protekloj sezoni podmladio ekipu, zbog čega nije bio u vrhu tabele. U timu su neki novi igrači, a ambicije Mostaraca su mnogo veće u narednoj sezoni.

"Bilo je dosta promjena u ekipi, a sigurno je da su novi igrači donijeli novi kvalitet i da lista pojačanja nije zaključena, ali naša najveća snaga će biti spremni igrači, koji su činili kostur ekipe u prošloj sezoni", zaključio je Ivanković.

UE Santa Coloma i Zrinjski u Andori igraju u četvrtak, a susret počinje u 17:30 sati.