Nogomet
8

Marinović: Sloboda je jedna od kvalitetnijih ekipa u Premijer ligi

Piše: D. B.
Vinko Marinović (Foto: EPA)
Vinko Marinović (Foto: EPA)
Nakon hercegovačkog derbija u prošlom kolu, aktuelne prvake Bosne i Hercegovine i u sljedećem kolu očekuje još jedan težak fudbalski ispit.

U okviru petog kola BiH Premijer lige fudbaleri Zrinjskog Pod Bijelim brijegom dočekuju trenutno vodeću ekipu na tablici tuzlansku Slobodu. Povodom ove utakmice u prostorijama HŠK Zrinjski održana je konferencija za medije na kojoj se okupljenim novinarima obratio trener Vinko Marinović.

"Nakon teške utakmice protiv Širokog Brijega sutra nas također čeka jedna teška i neizvjesna utakmica protiv Slobode koja je trenutno jedna od najkvalitetnijih ekipa u Premijer ligi, što su i pokazali i prošle godine kad su nam bili za petama do samog kraja sezone", izjavio je Marinović.

S obzirom na to da je utakmica sa Slobodom treća u samo sedam dana, trener Plemića se osvrnuo na zdravstveni bilten i spremnost igrača.

"Bez obzira na ovaj gusti raspored utakmica smatram da smo spremna ekipa i da možemo izdržati. Što se tiče zdravstvenog biltena igrača, nema nekih ozbiljnih povreda, ali još nije odlučeno koja će jedanestorica istrčati sutra na teren", rekao je trener mostarskog tima.

U posljednjih pet ogleda koji su odigrani u Mostaru Zrinjski je svaki put trijumfirao uz gol razliku 8:1. Plemići se nadaju da će niz pobjeda na svom stadionu nastaviti i sutra i tako odnijeti tri boda pred domaćom publikom.