Nogomet
12

Marinović: Pjanić može odigrati vrhunske lopte prema Višći i Džeki, BiH posjeduje kvalitet

Piše: D. B.
Vinko Marinović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večeras igra kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a trener bh. premijerligaša Zrinjskog Vinko Marinović smatra da uz maksimalan angažman Zmajevi mogu napraviti dobar rezultat u Briselu.

Belgijski selektor Roberto Martinez u večerašnjoj utakmici ne može računati na Radju Nainggolana i Thorgana Hazarda, no, Marinović smatra da to nije značajan hendikep za Crvene vragove.

"Bez obzira na izostanke, Belgija ima dosta kvalitetnih igrača, tako da ne vjerujem da će se nešto posebno osjetiti na njihovoj igri neigranje Radje Nainggolana i Thorgana Hazarda. Dolaskom novog selektora se reprezentacija Belgije dodatno disciplinovala, tako da igraju još čvršće u fazi odbrane", izjavio je Marinović za portal Klix.ba.

Trener Zrinjskog smatra da Zmajevi imaju svoje adute u duelu s favoriziranim Belgijancima.

"BiH može igrati sa svakom reprezentacijom, a sa maksimalno ozbiljnim pristupom i velikom požrtvovanošću može napraviti povoljan rezultat bez obzira na to što je Belgija favorit. Ukoliko budemo imali raspoložene igrače, posebno Miralema Pjanića koji zna odigrati vrhunske lopte prema Višći i Džeki, možemo odigrati zaista dobro, jer kvalitet posjedujemo. Najbitniji su disciplina i maksimalan angažman, vjerujem da će rezultat doći", rekao je naš sagovornik.

Baždarević pažnju poklanja i nogometašima iz Premijer lige BiH, što je Marinović pohvalio.

"Mi moramo voditi računa o igračima iz Premijer lige, a dolaskom selektora Baždarevića, oni dobijaju pozive i prilike. To je pozitivan znak i dobar potez za reprezentaciju i naše klubove. Igrači tako znaju da se prate i daju maksimum. Moramo gledati u budućnost", kazao je Marinović.

Zrinjski je dočekao pauzu u prvenstvu na prvom mjestu tabele Premijer lige BiH sa 26 bodova, osam više od drugoplasiranog Radnika. Cilj Plemića je nova titula.

"Dosadašnji dio prvenstva smo odradili dobro, cilj nam je da tako nastavimo. Nadamo se da ćemo zadržati razliku do kraja prvenstva. Bit će teško, predstoje teže utakmice, ali vjerujem da moji igrači imaju kvalitet za to", završio je Marinović.