Nogomet
12

Marca tvrdi da je Messi odbio novi ugovor sa Barcelonom, a Sport je demantuje

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Lionel Messi je ovog ljeta kazao Barceloni da ne namjerava produžiti ugovor sa klubom, a postojeći ugovor ističe u junu 2018. godine, piše španska Marca. Navode Marce demantuje španski Sport koji tvrdi da je Marca u svađi sa Barcelonom i da je to motiv takvih pisanja.

Marca je objavila da je Messi proteklog jula odbio produžiti ugovor sa Barcelonom, a kao jedan od glavnih razloga navela je probleme s porezom, zbog čega je Messi osuđen na uslovnu kaznu u trajanju od 21 mjeseca.

Ipak, demanti na takve navode objavio je španski list Sport koji navodi da klub pregovara s Messijem o produženju ugovora i da bi u januaru trebala stići potvrda i produženje. Kao glavni razlog Marcinih navoda Sport ističe Barcelonino odbijanje da prisustvuje dodjeli nagrada koje dodjeljuje Marca.

Naime, Barcelona je odbila prisustvovati ceremoniji dodjele nagrada zbog protesta nakon komentara predsjednika La Lige Javiera Tebasa nakon pobjede Barcelone nad Valencijom u gostima (3:2). Tada je jedan navijač Valencije bocom gađao igrače Barcelone i pogodio Neymara koji se srušio na pod zajedno sa Suarezom.

Tebas je nakon toga izjavio da su igrači Barcelone provocirali navijače Valencije te da su padali kao "čunjevi". Njegovi komentari izrevoltirali su Barcelonu koja zbog toga nije prisustvovala ceremoniji dodjele nagrada Marce.