Nogomet
0

Maradona trening završio "mlaćenjem" pomoćnika

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Na treningu argentinskih nogometaša u srijedu navečer opet je bilo svega i svačega. Iako atmosfera i dalje izgleda pretjerano opušteno, čini se da to Maradoninim igračima odgovara.

Ovaj je trening, tri dana prije četvrtfinalnog dvoboja SP-a s Nijemcima u Cape Townu, Maradona završio kolektivnim "fizičkim napadom" na jednog člana svog stručnog stožera. S još dvojicom kolega Maradona je nekoliko puta teatralno udario pomoćnika. Nije jasno što je nesretnik skrivio, ali skeč je trebao poslužiti zabavi za igrače.

I ovaj je put ekipa koja je izgubila trening-utakmicu morala ući u gol s okrenutim stražnjicama, koje su gađali igrači pobjedničke ekipe. Među gađanima je bio i Maradona. Iako to videosnimka ne pokazuje, izvještaji s treninga govore da je selektor dobio udarac loptom – u glavu.

Ko zna je li bio ošamućen baš zbog njega, no malo nakon toga ravnotežu je izgubio pokušavši golmanski uhvatiti jednu loptu rukom. Pao je taman na gol-crti zamalo se sav zakoprcavši u mrežu.

Tokom ozbiljne faze treninga, osim nadigravanja dviju ekipa, vdino je da su igrači vježbali penale, a kamera je pri izvođenju uhvatila Lionela Messija i Carlosa Teveza. Očito se Maradona i igrači spremaju na moguću reprizu četvrtfinala iz Njemačke prije četiri godine. Tada je ekipa izbornika Josea Pekermana ispala baš nakon raspucavanja penala, baš protiv Nijemaca.