Venecuela
0

Maradona traži savjet od Huge Chaveza

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Bivši nogometaš i još uvijek trener argentinske nogometne reprezentacije Diego Armando Maradona izjavio je u društvu predsjednika Huge Chaveza, i u prvom javnom pojavljivanju nakon povratka iz Južnoafričke Republike, da u Venecuelu nije došao tražiti posao, već savjet socijalističkog lidera uoči sastanka koji će se u ponedjeljak održati u Buenos Airesu, a na kojem će se odlučivati o njegovoj profesionalnoj sudbini.

"Došao sam do prijatelja Huge da od njega zatražim savjet. Kao što znate, u ponedjeljak imam sastanak s predsjednikom Federacije argentinskog nogometa Julijom Grondonom da vidimo hoću li nastaviti ili ne voditi naše momke do 2014“, rekao je Maradona u državnoj palači Miraflores.

Maradona, koji se u Caracasu nalazi od srijede, sudjeluje na važnim državničkim poslovima s liderom Venecuele, kao naprimjerice u četvrtak, kada je Chavez operetski objavio prekid diplomatskih odnosa s Kolumbijom.

Maradona je izjavio da je za njega velika čast biti u društvu tzv. lidera socijalizma za 21. stoljeće jer je Chavez borac za svoje ljude, državu i za svoje ideale.

“Do smrti podržavam Hugu Chaveza“, rekao je Maradona, a predsjednik mu je uzvratio: "Svi te mi jako volimo, sinovi i kćeri ovoga naroda silno te poštuju.“

Maradona je najavio i mogući put na Kubu jer je na televiziji vidio Fidela Castra koji se oporavio i dobro izgleda.

"Amerikanci ga žele mrtvog, ali se on ne da, i to me jako veseli“, rekao je Diego, koji na ramenu nosi tetovažu argentinskog revolucionara i ikone kubanske revolucije Ernesta Chea Guevare, prenio je tportal.hr.