Emotivan rastanak
6

Mancini tužan zbog Balotellijevog odlaska

Klix.ba
Balotelli i Mancini (Foto: AFP)
Balotelli i Mancini (Foto: AFP)
Italijanski internacionalac Mario Balotelli danas će potpisati ugovor sa svojim novim klubom Milanom, a njegovom dosadašnjem treneru Robertu Manciniju je itekako žao što on napušta Manchester City.

Prelaskom u Milan Mario će okončati turbulentni period od dvije i po godine, koliko je proveo u Cityju, no uprkos svim njegovim nestašlucima, Mancini je tužan zbog njegovog odlaska. On, naime, nije želio pustiti Balotellija, ali nije imao izbora i na kraju je ipak dozvolio njegov povratak u Italiju.

"Tužni smo jer je Mario bio važan igrač za nas. Sa njim smo u dvije godine osvojili FA cup i prvenstvo. Bit će teško jer će nam sigurno nedostajati u narednih 14 utakmica u prvenstvu. No, za njega je bilo važno da se vrati u Italiju", rekao je Mancini, prenosi The Sun.

Italijanski strateg je uvjeren da Mario može dodatno popraviti svoju igru i postati jedan od najboljih u svijetu. Također, negirao je da je umoran od Marijevog nepredvidivog ponašanja.

"Za mene, Mario je bio poput mog djeteta. Ne možete se naljutiti na njega jer je tako drag i simpatičan. Ulažem mnogo truda i vremena u igrače, a pogotovo je to bio slučaj sa Mariom. Bio sam vrlo emotivan kada smo se rastajali. Sigurno je da ga i njegove kolege i ja volimo i da će svima nedostajati", zaključio je Mancini.