Sličan igrač Erlingu
34

Manchester United krenuo po "malog Haalanda": Hojlund je heroj Danske, može li biti i Old Trafforda?

E. B.
Rasmus Hojlund (Foto: EPA-EFE)
Rasmus Hojlund (Foto: EPA-EFE)
Manchester United je, čini se, pronašao rješenje za probleme koje već godinama ima u napadu.

Prošle sezone Crveni đavoli su imali mnogo problema u napadu, a oni nisu riješeni dovođenjem Wouta Weghorsta na posudbu iz Burnleyja.

Marcus Rashford je igrao na poziciji centralnog napadača, a ove sezone je izrazio želju igrati na svojoj prirodnoj poziciji - lijevom krilu, te je stoga trener Erik ten Hag krenuo u potragu za centarforom, a pronašao ga je u Italiji.

Fabrizio Romano je javio da je United krenuo po Rasmusa Hojlunda, 20-godišnjeg danskog napadača koji igra za Atalantu i kojeg mnogi porede sa Erlingom Haalandom.

"Mali Haaland" ima fizičke karakteristike slične Norvežaninu, a i pred golom je veoma ubitačan.

Za Atalantu je prošle sezone postigao deset golova iz 34 utakmice, no mnogo ubojitiji je u dresu sa državnim grbom.

Za Dansku je debitovao protiv Hrvatske u septembru prošle godine, a u svom prvom nastupu od prve minute protiv Finske u kvalifikacijama za Euro postigao je hat-trick. Ukupno je u šest nastupa za Dansku postigao isto toliko golova, svih šest u kvalifikacijama za Euro.

Naravno, pred njim je dug put da stigne na Haalandov nivo, no uz pravilan razvoj, te izbjegavanje povreda, to nije nemoguće.

Atalanta za njega traži 70 miliona eura, a Italijani su voljni i spustiti cijenu ukoliko United uz novac pošalje i brazilskog veznjaka Freda.