Premiership
11

Manchester United i Newcastle ostvarili velike pobjede u borbi za Ligu prvaka

D. P.
United je konačno prekinuo loš niz (Foto: EPA-EFE)
United je konačno prekinuo loš niz (Foto: EPA-EFE)
Odigrane su posljednje dvije zaostale utakmice Premier lige ove sedmice, a važne pobjede u borbi za Ligu prvaka ostvarile su ekipe Manchester Uniteda i Newcastlea.

Crveni đavoli su na svom terenu savladali ekipu Brentforda rezultatom 1:0 i tako prekinuli niz od tri utakmice u kojima su osvojili samo jedan bod.

Jedini gol na utakmici postigao je najbolji igrač Uniteda ove sezone Marcus Rashford. Pogodio je glavom nakon asistencije Marcela Sabitzera.

United je ovim trijumfom došao do tri boda prednosti u odnosu na petoplasirani Tottenham, ali ima i utakmicu manje, tako da je u lijepoj poziciji u borbi za Ligu prvaka.

Trijumf iste vrijednosti, ali na mnogo atraktivniji način, ostvario je Newcastle rezultatom 5:1 nad West Hamom.

Sjajni Callum Wilson i Joelinton postigli su po dva gola za goste, dok je jedan dodao rezervista Alexander Isak. Utješni gol za West Ham dao je Kurt Zouma.

Isto kao United, Newcastle sada ima tri boda prednosti u borbi za Ligu prvaka ispred Tottenhama. Također, Newcastle ima utakmicu manje i čini se da će Svrake nakon dugogodišnje pauze igrati utakmice najelitnijeg evropskog takmičenja.

Rezultati i strijelci:

Manchester United - Brentford 1:0 (Rashford 27')

West Ham - Newcastle 1:5 (Zouma 40' / Wilson 6', 46', Joelinton 13', 90', Isak 82')

Tabela: