FA cup
18

Manchester City na poluvremenu gubio 2:0 od Swanseaja, ali ipak ide u polufinale

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Manchester Cityja pobjedom protiv Swanseaja nakon velikog preokreta rezultatom 3:2 plasirala se u polufinale engleskog FA cupa.

Građani su bolje otvorili meč i imali su dvije izgledne prilike u prvih 15 minuta, a nakon što ih nisu iskoristili, stigla je žestoka kazna. Igrala se 20. minuta kada je Delph skrivio penal, a siguran realizator bio je Grimes koji dovodi Swansea u vodstvo.

Samo devet minuta nakon toga, nogometaši Swanseaja koji trenutno igraju u Championshipu napravili su sjajnu timsku akciju koju je na kraju realizovao Celina i lijepim pogotkom donio erupciju oduševljenja na Liberty stadionu.

City je nakon toga u potpunosti preuzeo kontrolu nad igrom, ali izabranici Pepa Guardiole nisu imali izgledne prilike, sve dok sredinom drugog poluvremena na teren nisu ušli Sterling i Aguero. Prvo je Aguero asistirao Bernardu Silvi u 69. minuti za 2:1, a deset minuta nakon toga City je s bijele tačke imao priliku doći do poravnanja. Aguero je šutirao i promašio, ali se lopta sretno od Nordfeldta odbila u mrežu za 2:2.

Građani su nastavili s napadima prema golu Velšana, a to im se isplatilo u 89. minuti kada Aguero koristi centaršut s lijeve strane i pogađa za 3:2. Treba reći da je Aguero bio u ofsajdu prilikom centaršuta, ali pomoćni sudija to nije vidio.

Ovom pobjedom Manchester City nastavio je borbu za sva četiri trofeja ove sezone, a nakon što su osvojili Capital One cup, očekuje ih polufinale FA cupa, četvrtfinale Lige prvaka i žestoka borba za titulu prvaka u Engleskoj protiv Liverpoola.