Kvalifikacije za SP 2010.
0

Maksimir spreman za Engleze

Sarajevo-x.com
Nakon subotnje pobjede Engleske nad Andorom s rezultatom 0 - 2, engleska selekcija u srijedu dolazi na zagrebački Maksimir. Prognoze iz vrha hrvatskog nacionalnog tima su optimistične, a u ovom slučaju prednost je svakako i igra na domaćem terenu.

Hrvatska je nakon sigurne pobjede nad Kazahstanom spremna dočekati selekciju Fabia Capella, a igrač engleskog Tottenhama i hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka rekao je da se dobro sjeća euforije koju je izazvala prošla utakmica između ovih selekcija.

"Ovo je velika, velika utakmica za nas", izjavio je Ćorluka za britanski Telegraph.

"Nakon godinu dana u Premier ligi", nastavlja Ćorluka, "ustanovio sam da Hrvatska i Engleska imaju različite prioritete. Mi igramo srcem za svoju zemlju i veliki je ponos biti dio nacionalnog tima, dok u Engleskoj najveću ulogu imaju klubovi."

Dobra vijest za Englesku je da dva glavna napadača hrvatske selekcije, Eduardo Da Silva i Niko Kranjčar neće igrati u srijedu ali isto tako loša vijest mogao bi biti 20-godišnji Ivan Rakitić, igrač njemačkog Schalkea 04.

"Rakitić je imao odličnu sezonu u Schalkeu, zreliji je i svjesniji svojih sposobnosti. On ima više od talenta, on je naučen da dobro igra", rekao je Slaven Bilić, selektor hrvatske reprezentacije.

Utakmica Hrvatska - Engleska igra se na zagrebačkom Maksimiru u srijedu, 10.septembra.

Engleski selektor Fabio Capello je, kako prenose britanski mediji, izgubio nešto samopouzdanja nakon što je pogledao snimku utakmice s Kazahstanom i da ozbiljno razmišlja o drugačijoj postavi svog tima koji je ga je manje više razočarao nakon skromne predstave u meču sa Andorom.