Nogomet
741

Mak Varešanović nakon prvijenca za Olimpic: Gol sam posvetio ocu

Piše: D. B.
Mak Varešanović
Mak Varešanović
Olimpic je danas u okviru 13. kola Premijer lige BiH na stadionu "Asim Ferhatović Hase" savladao Drinu rezultatom 4:0, a strijelac četvrtog gola bio je sedamnaestogodišnji Mak Varešanović, sin bivšeg reprezentativca BiH i igrača Sarajeva, Bursaspora, Bordeauxa, Olympiacosa i bečke Austrije te aktuelnog trenera Olimpica Mirze Varešanovića.

Vukovi su u potpunosti nadigrali Drinu, poveli su golom Srđana Stanića u 10. minuti, a na 2:0 je povisio Mahir Karić u 61. minuti utakmice. Drina je ostala bez isključenog Srđana Ostojića, koji je dobio crveni karton u 65. minuti. To je olakšalo posao Olimpicu, koji je postigao još dva pogotka. Emir Hadžić je zatresao mrežu tima iz Zvornika u 86. minuti, a onda je u petoj minuti sudijske nadoknade svoj prvijenac za Vukove postigao sedamnaestogodišnji Mak Varešanović.

Talentovani nogometaš je u izjavi za portal Klix.ba istakao da utakmica nije bila laka kao što to rezultat pokazuje, ali da je Olimpic pobijedio itekako zasluženo.

"Utakmica je bila jako zahtjevna, posebno jer smo bili pod imperativom pobjede. Osjećali smo psihološki pritisak, ali smo očekivali pobjedu. Na kraju smo zasluženo slavili, a još bitnije je to što smo se vratili na pobjedniči kolosjek. Nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i pobjedama", izjavio je Varešanović.

On je u samom finišu utakmice postigao svoj prvijenac za Olimpic.

"Ovo je moj prvijenac za prvi tim Olimpica. Postigao sam ga sa 17 godina i zaista sam presretan, ne mogu opisati kako se osjećam. Mnogo mi znači što sam pogodio, nadam se da će biti još golova. Današnji gol sam posvetio svom ocu i treneru, koji je uvijek vjerovao u mene. On je najzaslužniji. Hvala i mojim saigračima, oni su mi dosta pomogli", rekao je vezni igrač Vukova.

Kad god je dobio priliku za igru, Mak je pokazao da se na njega može računati.

"Moje je da radim, a svaku šansu koju dobijem u narednim utakmicama, pokušat ću iskoristiti na najbolji mogući način", kazao je Varešanović.

Olimpicu ove sezone ne ide najbolje, što zbog povreda, što zbog nedostatka sportske sreće u nekim utakmicama. Ipak, Vukovi gledaju naprijed i učinit će sve da poprave utisak.

"Ušli smo lošije u prvenstvo, ali se nadamo da ćemo nakon ove utakmice igrati bolje i vratiti se u gornji dio tabele gdje i pripadamo. Cilj ove sezone je da izađemo u Evropu", dodao je mladi nogometaš Olimpica

Naredni protivnik sarajevskog premijerligaša je Travnik, kojem će Vukovi biti gosti na Piroti.

"Travnik je opasan domaćin, pobijedili su Sarajevo i Čelik. Ipak, mi u svakoj utakmici želimo pobjedu, pa tako i u ovoj. Oni imaju dobre igrače, a posebno opasan je Kouadio", završio je Varešanović.