"Sve su samo spekulacije"
2

Löw: Ne razmišljam o klupi Real Madrida

Totalsport
Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw poručio je da mu je trenerska klupa Real Madrida trenutno posljednja stvar na pameti…

Španski mediji već neko vrijeme tvrde da će portugalski stručnjak Jose Mourinho na kraju tekuće sezone napustiti Santiago Bernabeu, a kao glavnog kandidata za njegovog nasljednika spominju upravo Löwa. No, on poručuje da u ovom trenutku razmišlja samo o tome kako odvesti Njemačku do uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

"U jednom ću se trenutku možda vratiti trenerskom poslu na klupskom nivou. Ali, trenutno nije vrijeme za to. Izuzetno sam ponosan što sam selektor nacionalne ekipe i to mi donosi veliku radost svih ovih godina. Ne zanimaju me glasine. Sve su to samo spekulacije, Mourinho ima ugovor s Realom do 2016. godine, a ja sam vezan za Njemački nogometni savez do 2014.", istaknuo je Löw u razgovoru za ZDF.

"Najbolja stvar kojoj se mogu nadati je da ću postati svjetski prvak s Njemačkom prije napuštanja klupe. No, nikad nisam rekao da ću sigurno otići 2014. godine. Nisam razmišljao o tome, niti sam razgovarao s nekim o toj temi. Najprije se moramo plasirati na SP, a nakon toga ćemo razgovarati", zaključio je 52-godišnji stručnjak.