Euro 2012
1

Löw: Moramo popraviti puno toga; Bento: Nepravedan poraz

Totalsport
Joachim Löw
Joachim Löw
Nogometaši Njemačke pobjedom su startali na Europskom prvenstvu u Ukrajini. U prvom su kolu B grupe, tzv. "grupe smrti", u Ljvivu pobijedili Portugalce 1-0.

"Dominirali smo utakmicom, posebice u završnici. Nijemci su nam tek stvorili nekoliko prilika iz svojih nabacivanja s bokova. Rezultat stoga smatram osobitio nepravednim", rekao je portugalski selektor Paulo Bento dodavši:

"Imali smo puno peha pri jedinom golu na utakmici. Lopta je u idealnom "felšu" pogodila glavu Marija Gomeza milimetarski precizno."

S druge strane, selektor Nijemaca Joachim Löw priznao je da njegova ekipa nije blistala, ali je i konstatirao da je najbitnije bilo startati pobjedom.

"Obje su ekipe igrale jako dobro u defenzivnom dijelu maksimalno sužavajući suparniku prostor za igru. Imali smo svoje prilike i bili opasni, a gol Marija Gomeza u drugom poluvremenu jako nam je dobro sjeo. U svakom slučaju, pobijedili smo, a to je najvažnije. Jasno je da je u našoj grupi ekipa koja izgubi u prvom kolu suočena s vrlo teškom zadaćom. Holanđani, koji nas čekaju u idućoj utakmici, sada su pod ogromnim pritiskom."

"Nema sumnje, moramo podići našu igru. Mislim da to možemo, turnir je tek počeo. Moramo stvarati više opasnih situacija po gol suparnika", konstatirao je Löw.