Nogomet
0

Lukaku: Spavao sam u Drogbinom dresu

Totalsport
Romelu Lukaku (Foto: AFP)
Romelu Lukaku (Foto: AFP)
Novopečeni nogometaš Chelseaja Romelu Lukaku (18) ostvario je san dolaskom u klub sa Stamford Bridgea ovog ljeta budući će imati priliku igrati uz svojeg idola Didiera Drogbu.

Lukaku, koji je ranije ovog mjeseca stigao iz Anderlechta, priznao je za The Sun:

"Prije sam imao dva Drogbina dresa, jedan u kojem sam sam spavao i jedan u kojem sam hodao po gradskim ulicama s prijateljima. Navijam za Chelsea otkako sam vidio kako Jimmy Floyd Hasselbaink zabija za Manchester United prije deset godina. Ali moji junaci ovdje bili su uvijek Drogba i Nicolas Anelka.

Imao sam Drogbin poster na stropu iznad svog kreveta i drugi poster Anelke odmah do njega. Isto tako sam nosio iste kopačke kao Didier i pretplatio sam se na Chelseajevu televiziju da bih mogao gledati ekipu kako trenira. Kada je Chelsea u novembru 2009. pobijedio Arsenal s 3-0, vrištao sam od sreće po ulicama."

Nadalje, mladi talentirani napadač otkrio je kako ga njegov idol cijelo vrijeme savjetuje.

"Kada sam upoznao Didiera prvi put, razmišljao sam hoće li pričati sa mnom? Sjeo sam do njega u svlačionici i sve vrijeme smo razgovarali. Svaki trenutak koji provedem s njim daje mi savjete. Na treninzima mi govori da se više koncentrišem i da otvorim oči."

Komentarisao je mladi Belgijac i mogućnost Drogbinog odlaska sa Stamford Bridgea koja se ovih dana spominje po medijima.

"Govorim mu svaki dan: 'Moraš ostati ovdje zbog mene', jer ako ću moći igrati s njim još dvije godine, može me zaista pripremiti za velike stvari. A rekao mi je da želi ostati."