Nogomet
0

Luis Enrique: Protiv Deportiva je sve ušlo, protiv Valencije ništa

Anadolija
Luis Enrique (Foto: EPA)
Luis Enrique (Foto: EPA)
Barcelona je u srijedu uvečer deklasirala Deportivo La Corunu u gostima pobijedivši sa gotovo nevjerovatnih 8:0.

Ovim trijumfom Barca je prekinula negativan niz od četiri utakmice bez pobjede, u kojima je upisala tri poraza i jedan remi, te dozvolila madridskim timovima Atleticu i Realu da završnicu španskog prvenstva učine neizvjesnom.

Luis Enrique, trener Barcelone, bio je oduševljen igrom svojih pulena protiv Deportiva. No, ističe da nije bilo previše razlike u odnosu na ogled sa Valencijom koji su u nedjelju izgubili sa 1:2 na svom Nou Campu.

"Fudbal je posebna igra i ovakve stvari se dešavaju. Odigrali smo još jednu odličnu utakmicu, kao što smo igrali i protiv Valencije. Razlika je u tome što je ovoga puta sve ušlo u gol, a protiv Valencije nije ništa. Mislim da smo ustvari imali više šansi protiv Valencije, nego protiv Deportiva, ali smo izgubili 1:2. Odlazimo sa spektakularnim rezultatom i velikim izazovom pred nama. Tim koji će osvojiti Primeru mora biti najbolji nakon 38 kola, a ne nakon 34", istakao je Enrique.

Četiri kola prije krala Primere katalonski klub ima 79 bodova, koliko i drugoplasirani Atletico, dok je Real sa bodom manje na trećem mjestu. Ukoliko pobijedi sve utakmice do kraja prvenstva Barca će biti šampion, jer ima bolji međusobni omjer sa Atleticom.