Nogomet
98

Ljupko Petrović najozbiljniji kandidat za klupu FK Sarajevo

Piše: Edin Isanović
Ljupko Petrović (Foto: Novosti.rs)
Ljupko Petrović (Foto: Novosti.rs)
Iskusni i trofejni nogometni trener Ljubomir Ljupko Petović najozbiljniji je kandidat za preuzimanje klupe Bordo tima nakon odlaska Roberta Jarnija, saznaje portal Klix.ba.

U svojoj bogatoj karijeri Petrović je vodio mnogo klubova, a najveći uspjeh ostvario je sa beogradskom Crvenom zvezdom kada je 1991. godine postao prvak Evrope, a kasnije i svijeta. Prije toga je sa Vojvodinom dotakao vrh u jugoslovenskom prevnstvu 1989.godine.

U karijeri je, između ostalih, trenirao Espanol, Osijek, Olympiakos, GAK, Levski, Litex, OFK Beograd, Lokomotivu iz Zagreba...

Posljednji angažman imao je u FC Tarez. Ovaj stručnajk bio je kandidat i za selektora nogometne reprezentacije BiH, ali je kasnije NSBiH izabrao aktuelnog šefa državnog tima Safeta Sušića.

Ljupko Petrović danas stiže u grad na Miljacki kada će biti obavljeni finalni pregovori u vezi s preuzimanjem Sarajeva. Ostaje da vidimo da li će rukovodstvo tima iz Titove 38/b uspjeti da ga angažuje.

Također, nekadšnji stoper tima sa Koševa i bivši kapiten jugoslovenske nogometne reprezentacije Faruk Hadžibegić bio je ozbiljan kandidat.

No, kako saznajemo popularni Hadžija nije bio spreman odmah preuzeti Bordo tim, što je Petrovića promovisalo u prvog favorita.