Zvanično
124

Ljubimac navijača Sarajeva potpisao za Slobodu, već je igrao za 21 klub u karijeri

N. M.
Nikola Komazec na potpisu ugovora sa FK Sloboda (Foto: FK Sloboda)
Nikola Komazec na potpisu ugovora sa FK Sloboda (Foto: FK Sloboda)
Fudbalski klub Sloboda danas je ozvaničio dolazak velikog pojačanja u napadačkom dijelu ekipe, pošto je ugovor potpisao iskusni 36-godišnji napadač Nikola Komazec.

Radi se o ljubimcu navijača Sarajeva za koje je nastupao u sezoni 2013/14, a za kratko vrijeme uspio je da osvoji srca navijača Bordo tima.

Interesantno je da je u karijeri Komazec nastupao za čak 21 klub, a već je u jednom navratu igrao i za Slobodu. Bilo je to u sezoni 2022/23, pa je ovo njegov povratak na Tušanj.

Komazec sada u Slobodu stiže iz prijedorskog Rudara, a tuzlanski klub je na polusezoni Prve lige FBiH lider na tabeli i prvi favorit za promociju u Wwin ligu BiH.

Jesenas je Komazec za Rudar odigrao svih 15 mečeva u Prvoj ligi RS i postigao je 6 golova.

Osim za Sarajevo, Slobodu i Rudar, u bogatoj karijeri je Komazec igrao i za rumunski Petrolul, slovenački Maribor, srbijanski Hajduk Kula, tajlandske Suphanburi, Pattaya United, Kasetsart i Ayulthaya United, Kitchee, Pegasus, Southern i South China iz Hong Konga, egipatsku Smouhu, libanonski Salam Zgharta, slovačke Košice, indonežansku Bhayangkaru, gruzijski Dinamo Batumi, norveški Haugesund i južnokorejski Busan IPark.

Sloboda u prvom kolu nastavka sezone Prve lige FBiH gostuje Rudaru u Kaknju.