Nogomet
250

Liverpool pregazio Barcelonu u prijateljskoj utakmici na Wembleyju

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Liverpool i Barcelona su danas na Wembleyju u Londonu odmjerili snage u okviru International Champions Cupa, a pobjedu su upisali Redsi rezultatom 4:0.

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je od prve minute da priliku Mignoletu, Clyneu, Lovrenu, Klavanu, Milneru, Wijnaldumu, Canu, Lallani, Coutinhu, Maneu i Firminu, dok se trener Barcelone Luis Enrique odlučio za Ter Stegena, Vidala, Mathieua, Mascherana, Camaru, Denisa Suareza, Busquetsa, Turana, El Haddadija, Luisa Suareza i Messija.

Liverpool je poveo već u 15. minuti golom Manea, kojem je asistirao Lallana. Klopp je prvu izmjenu napravio u 42. minuti kada je umjesto Milnera zaigrao Moreno. Minimalnim vodstvom Redsa završeno je prvo poluvrijeme.

Na otvaranju drugog poluvremena menadžer Liverpoola se odlučio na tri izmjene, pa su na teren umjesto Coutinha, Lallane i Cana ušli Origi, Henderson i Stewart. S druge strane, Enrique je priliku umjesto Ter Stegena i Vidala dao Bravu i Robertu.

Liverpool je udvostručio vodstvo autogolom Mascherana u 47. minuti, a samo minut kasnije je za 3:0 pogodio Origi. Asistenciju je upisao Stewart.

Trener Barcelone je u namjeri da promijeni stvari na terenu u 61. minuti napravio četiri izmjene te su umjesto Macherana, Camare, Busquetsa i Turana zaigrali Pique, Digne, Iniesta i Rakitić.

Priliku za igru u ekipi Liverpoola su od 72. minute dobili Marković, Grujić i Ings, koji su zauzeli pozicije Manea, Wijnalduma i Firmina. Tri izmjene su obavljene i u ekipi Barce gdje su Mujica, Alfaro i Samper zamijenili Luisa Suareza, Messija i Denisa Suareza.

Grujić je pogotkom u 93. minuti utakmice postavio konačnih 4:0 za Liverpool.