Nakon preokreta
50

Liverpool pobijedio Fulham u prvoj utakmici polufinala EFL Cupa

E. K.
Cody Gakpo postigao gol za pobjedu Liverpoola (Foto: Screenshot)
Cody Gakpo postigao gol za pobjedu Liverpoola (Foto: Screenshot)
Nogometaši Liverpoola su u prvoj utakmici polufinala EFL Cupa pobijedili sastav Fulhama rezultatom 2:1 i stekli prednost pred revanš susret koji je na programu za dvije sedmice.

Redsi su prvi zaprijetili u ovom susretu i to u osmoj minuti susreta preko Conora Bradleyja, ali je njegov udarac zaustavio Bernd Leno. Desetak minuta kasnije Andreas Pereira je pronašao Wiliana koji je matirao golmana Liverpoola za vodstvo na Anfield Roadu i rezultat prvog dijela.

Liverpool je drugo poluvrijeme otvorio prilikom Ryana Gravenbercha u 49. minuti susreta, ali je njegov udarac otišao pored gola da bi u 63. Bobby de Cordova-Reid mogao udvostručiti prednost Fulhama, no Caoimhin Kelleher je odbranio njegov udarac.

Domaći su izjednačili u 68. minuti susreta. Darwin Nunez je uposlio Curtisa Jonesa koji je šutirao i pogodio mrežu Lena da bi svega tri minute kasnije Cody Gakpo donio potpuni preokret Redsima.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata te je Liverpool stekao prednost pred revanš susret koji je na programu 24. januara kada će domaćin biti Fulham.

Rezultat i strijelci:

Liverpool - Fulham 2:1 (Jones 68', Gakpo 71' / Willian 19')