Stiže Kloppov zamjenik
0

Liverpool ima novog trenera, a njegovo dovođenje koštat će milione

D. P.
Klopp provodi posljednje sedmice na klupi Liverpoola (Foto: EPA-EFE)
Klopp provodi posljednje sedmice na klupi Liverpoola (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je Jurgen Klopp ozvaničio odlazak iz Liverpoola na kraju sezone, čini se da se trofejni engleski klub odlučio za novo ime koje će ekipu predvoditi s klupe.

To je mladi portugalski stručnjak Ruben Amorim, koji na fantastičan način vodi Sporting Lisabon i uspio je ovu ekipu u posljednje tri godine dovesti iznad Porta i Benfice. Amorim je na odličnom putu da osvoji svoju drugu titulu u Portugalu sa Sportingom, a onda bi trebao preći na Anfield tokom ljeta.

Liverpoolova prva meta bio je njihov nekadašnji igrač Xabi Alonso, koji briljira u Bundesligi s Bayer Leverkusenom, no kako je Španac odlučio ostati makar još jednu sezonu na klupi Apotekara, morali su se okrenuti drugim opcijama.

Sve je izvjesnije da će Amorim biti rješenje za klupu Liverpoola, a najnovije vijesti iz Engleske potvrda su nedavnih informacija o tome da su Liverpoolovi skauti snimljeni na utakmici Sportinga i Benfice.

Ruben Amorim (39) ipak će koštati Liverpool jer ovaj klub mora platiti klauzulu s obzirom na aktivni ugovor sa Sportingom. Ugledni Times otkriva da će njegova cijena biti 15 miliona eura, kako bi raskinuo ugovor sa Sportingom i potpisao s Liverpoolom.

Očekuje se da Liverpool izdvoji 15 miliona, a onda i unosnom platom privoli Amorima da im se pridruži. Inače, portugalski stručnjak se smatra jednim od najboljih mladih menadžera u evropskom nogometu.