Službeno
0

Liverpool bez Gerrarda do kraja sezone

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Do kraja sezone Liverpoolovi nogometaši igrat će bez svog kapitena Stevea Gerrarda, potvrdio je menadžer Kenny Dalglish, a prenosi službena internetska stranica "redsa".

Gerrard je u martu podvrgnut operaciji prepona, a korak unatrag u oporavku napravio prošle sedmice na treningu, zbog čega je i propustio subotnju utakmicu protiv West Bromwicha (gostujući 2-1 poraz). Propustit će i ostatak sezone, vijesti su koje je dobio Dalglish pred jutarnju pres-konferenciju u petak.

"Još uvijek ne znamo tačno u čemu je problem. Pričekat ćemo precizan odgovor doktora koje posjećuje. No, ove sezone više neće igrati, to je bilo to od njega."

"Izostanak svakoga je udarac, ali veće je to razočarenje za same igrače nego što je za nas. Mi se s tim moramo nositi. Ne bih želio pokazati manjak poštovanja prema povrijeđenim igračima jer su nama najvažniji oni koji su zdravi, na koje se može računati. U ovom trenutku ja sam jednako dobar igrač kao što je Steven", kazao je Dalglish.

Inače, samo dan ranije Liverpool je potvrdio da će kraj sezone propustiti i Daniel Agger, a Dalglish trenutno ne može računati ni na Glena Johnsona. Ipak, prije kraja sezone on bi se trebao oporaviti.

"Dok nekom smrkne, drugom svane. Pojedinci će se sada približiti prvoj postavi što vjerovatno ne bi da su ova trojica zdrava", zaključio je menadžer kluba.