Nogomet
34

Liga prvaka: Dinamo u grupnoj fazi, pogodak Armina Hodžića

Klix.ba
(Foto: EPA)
Zagrebački Dinamo i u narednoj će sezoni nastupiti u grupnoj fazi Lige prvaka. Plasman u elitno klupsko takmičenje Modri su ostvarili eliminisavši albanskog prvaka Skenderbeu pobijedivši i u drugoj utakmici, ovog puta rezultatom 4:1.

Dinamo je poveo već u devetoj minuti golom Soudanija. Već u narednom napadu izjednačio je Esquerdinha. Igrala se 15. minuta kada je prvak Hrvatske došao u novo vodstvo, a pogodak je ovog puta postigao bh. internacionalac Armin Hodžić.

U trećoj minuti drugog poluvremena domaćin je ostao bez isključenog Goncala. I sa igračem manje Modri su uspjeli postići treći, a potom i četvrti pogodak. Strijelci su bili Taravel i Soudani po drugi put. Hodžić je u pobjedničkom timu odigrao 51 minutu.

Monaco je ostvario pirovu pobjedu nad Valencijom na domaćem terenu rezultatom 2:1. Prošlosedmični duel dvaju klubova igran na stadionu Mestala okončan je trijumfom Šišmiša rezultatom 3:1. Negredo je već u četvrtoj minuti postigao pogodak za Valenciju, da bi trinaest minuta poslije izjednačio Roggi. Monaco je u 75. minuti poveo 2:1, a pogodak je postigao Elderson. Kneževi do kraja ipak nisu uspjeli postići i treći pogodak, pa su se na kraju morali zadovoljiti plasmanom u Evopsku ligu.

Trijumf rezultatom 3:2 u prvom susretu nije bilo dovoljan Celticu u duelu sa švedskim Malmom koji je večeras kao domaćin pobijedio rezultatom 2:0 i tako ostvario plasman u grupnu fazu. Strijelci za Šveđane bili su Rosenberg i Boyata koji je pogodio vlastitu mrežu.

Bečki Rapid je bio nadomak senzacije u duelu sa Shakhtarom, ali na kraju ipak nije uspio. Nakon 1:0 u korist Ukrajinaca u Beču, večerašnji duel okončan je rezultatom 2:2. Poveli su domaći u desetoj minuti golom Marlosa, ali su gosti vrlo brzo kreirali preokret. Pogađali su Schaub i Hofmann. Slavlje je ipak trajalo tek pet minuta pošto je domaćin izjednačio preko Gladkyja. U gostujućem timu 70 minuta odigrao je Srđan Grahovac.

Nakon 2:2 iz Basela, fudbalerima Maccabija iz Tel Aviva protiv švicarskog prvaka bilo je dovoljno večerašnjih 1:1 za prolazak u grupnu fazu takmičenja. Zuffi je postigao pogodak za goste, dok je strijelac za Maccabi nešto kasnije bio Eran Zahavli.

Liga prvaka, Play off:

Dinamo Zagreb - Skenderbeu 4:1 Maccabi Tel Aviv - Basel 1:1 Malmo - Celtic 2:0 Monaco - Valencia 2:1 Shakhtar - Rapid 2:2