Nogomet
28

Lelić: Oduvijek sam želio nositi dres sa grbom Sarajeva, uvijek ću pružati svoj maksimum

Piše: E. B.
(Foto: fksarajevo.ba)
Dvadesetogodišnji ofanzivac Sanjin Lelić u zimskom prelaznom roku stigao je u redove Fudbalskog kluba Sarajevo. Ovaj krilni fudbaler je u intervjuu za zvaničnu klupsku stranicu Sarajeva pričao o prvim utiscima u ekipi s Koševa.

Lelić je rođen 11. januara 1997. godine u Sarajevu, ponikao je u redovima Bubamare, a među prvim trenerima bio mu je Predrag Pašić, legendarni fudbaler Sarajeva. Poslije Bubamare, Lelić prelazi u omladinski pogon Bajerna, Minhena 1860, Ingolstadta, Dinama iz Zagreba, a u Sarajevo je stigao iz Olimpica.

"Imao sam nekoliko opcija za nastavak karijere, ali sam odabrao Fudbalski klub Sarajevo. Razlog je poprilično jednostavan. Navijam za ovaj klub i volim ovaj klub. Kao neko ko je rođen u Sarajevu, oduvijek sam želio nositi dres sa grbom Sarajeva i sada mi se ispunio taj san".

"Osjećam se kao kod kuće"

Prošlo je skoro mjesec dana kako je Lelić potpisao višegodišnji ugovor sa Bordo klubom.

"Utisci do sada su odlični. Momci su me sjajno primili. U klubu se osjeća porodična atmosfera. Osjećam se kao kod kuće", kazao je.

U igračkom kadru Sarajeva, imao je nekoliko igrača koje odranije poznaje.

"Igrao sam sa Hebibovićem i Anđušićem, poznavao sa Rustemovića, iz mlade reprezentacije sam ostao uz kontaktu sa Kadušićem i Herićem i naravno, u period provedenom u Zagrebu, upoznao sam Husejinovića. Također, nekoliko klupskih uposlenika sam od ranije pozvao kroz reprezentaciju, a i nekoliko osoba živi blizu mene, pa ih znam iz djetinstva", ističe.

Lelić je prenio svoje utiske iz prvog dijela prvenstva, koje je Sarajevo obavilo u Čitluku.

"U Čitluku je bilo dobro, radili smo kvalitetno. Fizička sprema je bila fokus rada, a nastavak očekujemo u Antaliji, kao što je i šef Janjoš najavio. Prvim utakmicama protiv Veleža i Brotnja sam zadovoljan. Uvijek može bolje, svjestan sam toga i nadam se da ću vremenom pružati što bolje partije", dodao je igrač.

Sa ostatkom Bordo kolektiva Lelić je u toku sedmice doputovao u Antaliju, gdje Sarajevo obavlja drugi dio priprema.

"Uslovi ovdje su sjajni. Sve je na vrhunskom nivou. Hotel je kvalitetan i tereni su jako dobri. Radimo dobro. Prvi treninzi su bili naporni, ali dajemo sve od sebe", otkriva.

Kako govori mladi prvotimac ekipe s koševa, naporne pripreme sigurno će koristiti Sarajevu u nastavku prvenstva: "Moramo jako ući u prvenstvo. Svaka utakmica nam je bitna, kako Vitez, Olimpic na početku, tako i svaka naredna. Nadam se da možemo ostvariti vrhunski rezultat. Ovaj klub to zaslužuje, zbog toga smo svi tu. Moramo na terenu pokazati naš kvalitet".

"Volim gledati skijanje"

Pored fudbala, Lelić se zanima za jedan zimski sport.

"Kada bih odabrao jedan sport, kojeg gledam pored fudbala, to bi bilo skijanje. Volim gledati taj sport", priznaje.

O tome kako provodi slobodno vrijeme između treninga i s kim provodi najviše vremena, Lelić kaže: "Poprilično jednostavno. Odmaram se u sobi, uz muziku, a najviše vremena provodim sa Nerminom Crnkićem".

Iako ima tek dvadeset godina, Lelić je imao nekoliko jako dobrih trenutaka u svojoj karijeri.

"Najdraži trenutak do sada u karijeri mi je bio gol u dresu reprezentacije protiv Hrvatske na Koševu. Prošli smo tada u elitni krug kvalifikacija i drago mi je što sam napravio svoj doprinos u tome", kaže on.

Lelić je u protekloj polusezoni, noseći dres Olimpica, postigao tri gola i upisao nekoliko asistencija, čime je nagovijestio svoj veliki potencijal.

"Premijer liga je zahtjevna. Bosanskohercegovačka liga nije liga koju možete potcijeniti. Nije jednostavno igrati. Drago mi je što sam pružao dobre partije jesenas, nadam se da ću tako nastaviti i za Sarajevo", izjavio je naš sagovornik.

"Srce mi je lupalo na Koševu u dresu Olimpica"

Na kraju razgovora Lelić je otkrio da je kao navijač bodrio Sarajevo na Koševu, a s nestrpljenjem čeka svoj zvaničan derbi u dresu Bordo kluba.

"Inače, kada sam na terenu, ne čujem publiku, nastojim biti fokusiran na igru. Kada sam igrao na Koševu, u dresu Olimpica protiv Sarajeva, srce mi je lupalo. Podrška sa tribina koju ima Sarajevo je fantastična. Teško će biti tu radost opisati kada budem dobio priliku upisati svoj zvaničan nastup na Koševu. Uvijek ću pružati svoj maksimum u dresu Sarajeva", ističe Sanjin.