Pronašli krivca
57

Legende Man. Uniteda ponižavaju Brunu Fernandesa: Dosta mi ga je, sramotno se ponaša

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legende Manchester Uniteda Gary Neville i Roy Keane žestoko su kritikovali ponašanje kapitena Crvenih đavola Brune Fernandesa u meču protiv Liverpool, koji je ovaj tim izgubio rezultatom 7:0 i tako doživio jedan od najvećih poraza u historiji kluba.

Najviše ih je razljutilo ponašanje Fernandesa tokom utakmice, odnosno njegovo govor tijela, a otišli su toliko daleko da smatraju da uopšte ne zaslužuje nositi kapitensku traku Manchester Uniteda.

"Drži podignute ruke i pita trenera zašto ga ne izvodi iz igre? To ponašanje nije dostojno kapitena. Dosta mi ga je! Njega, njegovog ponašanja i simuliranja! Menadžer mora reagovati i pobrinuti se za njega", rekao je Neville i dodao:

"Drugo poluvrijeme je bilo sramotno, potpuni nered i sve se najbolje vidjelo u ponašanju kapitena Brune. U pojedinim trenucima je njegovo ponašanje bilo nedopustivo."

Sličnog razmišljanja je bio i Keane koji je rekao da je stav Brune Fernandesa bio sramotan.

"Njegov govor tijela je bio sramotan. Talentovan je, kapiten Uniteda, ali ono što je pokazao, njegov govor tijela i mahanje rukama te totalni nedostatak borbenosti... Nijedna svlačionica ne bi bila sretna s takvim igračem", rekao je Keane.

Podsjećamo, nakon prvih 45 minuta rezultat je bio 1:0 za Liverpool, a onda su Redsi u drugom poluvremenu postigli šest pogodaka.