Nogomet
48

Legendarni Slobodan Janjuš: Željo ima samo četiri prava igrača

Klix.ba
Legendarni golman Slobodan Janjuš, koji je branio i za Željezničar i Sarajevo, nakon više od dvije decenije veze i zajedničkog života nedavno se u Americi vjenčao sa svojom izabranicom Susanne Ferry, a medeni mjesec odlučio je provesti u Sarajevu.

"To je za nas najljepše bračno putovanje jer za mene samo postoji Sarajevo. To je grad gdje sam se rodio, napravio ime i stekao mnogo prijatelja. Vjenčanje sa Suzi u Las Vegasu je bilo skromno, u krugu prijatelja i rodbine, a naravno ovih dana slavit će se sa prijateljima na Grbavici", kaže legendarni Čobo.

Sinoć je bio na utakmici između Željezničara i Olimpica, gdje su ga navijači na Grbavici dočekali ovacijama. Danas je odlučio podržati Školu nogometa "Respekt" čijem direktoru Emiru Hujduru je obećao veliku pomoć.

"Na Grbavici nisam pogodio rezultat, ali sam rekao da će Željo dati tri gola. Željo je bio solidan, ali treba još dosta da napreduje. U ovom trenutku Plavi imaju samo četiri prava igrača - Miroslava Stevanovića, Ivana Lendrića, Aleksandra Kosorića i Jovana Blagojevića. Kada su u pitanju golmani, Vedran Kjosevski treba puno raditi. Ima dobre fizičke predispozicije i veliki talenat, ali mora mnogo više trenirati. Drago mi je što sam odradio jedan trening sa članovima škole 'Respekt' i sigurno je da ću u budućnosti na različite načine pomagati", nastavlja Janjuš.

Legendarnom golmanu drago što je na Grbavici sreo prijatelje Halida Muslimovića i Slavka Petrovića.

"To su mi dva izuzetno draga čovjeka. Muslimovića znam iz vremena kada još nije bio muzička zvijezda. Rekao sam da liči na Zdravka Čolića i da mora da postane zvijezda. Tako je i bilo. Kada je u pitanju Slavko Petrović, vjerujem da će napraviti čudo sa Željom. Već sada je na dobrom putu", kaže Čobo.