Nakon lošeg starta sezone
13

Legendarni Keane o problemima Uniteda: Fred nema nogometnu inteligenciju, a Ronalda ne smiju prodati

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Manchester United je jučer izgubio od Brightona kod kuće na startu Premiershipa rezultatom 2:1 te najavio još jednu turbulentnu sezonu za klub s Old Trafforda.

Posebno razočaran rezultatom i igrom Uniteda je bio legendarni Roy Keane koji je, po ko zna koji put, otvoreno pričao o problemima u kojim se slavni klub nalazi.

Keane, koji obavlja funkciju stručnog komentatora Sky Sportsa za Premiership, je nakon meča "opleo" po veznjacima Uniteda.

"Veznjacima Manchester Uniteda nedostaje nogometne inteligencije, posebno Fredu. Govorim o tome već duže vrijeme, Fred i McTominay jednostavno nisu dovoljno dobri za United, oni neće odvesti klub u borbu za vrh. Iz sedmice u sedmicu vidimo da nisu dorasli zadatku", poručio je Keane.

Keane je poručio i da United ne smije prodati Cristiana Ronalda jer tek tada bi im prijetio totalni kolaps.

"Ne smiju dopustiti da Ronaldo ode iz kluba i misliti da će Martial biti pravo rješenje za poziciju napadača. Martial nije rješenje, dokazao je to tokom godina. Imao je pristojnu predsezonu, pa šta? Kao da je to bitno...", rekao je Keane koji je s Unitedom tokom bogate karijere osvojio čak sedam titula prvaka Engleske.