Nogomet
2

Legendarni Gianfranco Zola padao, bacao se, skakao...

Totalsport
Još je jedno mjesto ostalo prazno u engleskoj Premierligi za iduću sezonu, a polufinale kvalifikacija su u nedjelju prošli nogometaši Watforda, koje trenira nekada legendarni talijanski nogometaš Gianfranco Zola.

Teško opisiv je bio uzvratni polufinalni meč između Watforda i Leicestera. U prvoj je utakmici Leicester kao domaćin pobijedio 1-0, a s pozitivnih 2-1 je gubio do 97. minute uzvrata. Tada je Leicester imao šansu izjednačiti na 2-2 i riješiti pritom sve dvojbe. No, španski golman Watforda Almunia je odbranio jedanaesterac Knockaerta (dva udarca), a u kontri je Watford postigao gol za 3-1 (Deeney) i izborio prolaz u finale.

Erupcija oduševljenja je zahvatila u toj sedmoj minuti sudačke nadoknade sve na stadionu, pa tako i trenera Watforda Gianfranca Zolu koji se svima bacao u zagrljaj, padao na travnjak, dizao se i skakao. Kada se sve smirilo, nakon meča, i dalje je bio oduševljen:

"Ovo u životu nisam doživio. Nevjerovatno, kakav scenarij. Senzcionalno. Što da vam kažem? Ovo se ne može opisati, moji igrači su junaci, ponosan sam na njih", govorio je Talijan čija će ekipa za Premierligu igrati protiv boljeg iz meča Brighton Hove&Albion i Crystal Palacea.

Uzvratna utakmica tog para se igra u ponedjeljak, a prvi je meč završio bez pogodaka.