Već imaju četiri poraza
57

Legendarni Di Canio iznio šokantne tvrdnje o igračima Intera, dotakao se i Džekine uloge

K. H.
Di Canio smatra da je Džeko mnogo više timski igrač nego Lukaku (Foto: Twitter)
Di Canio smatra da je Džeko mnogo više timski igrač nego Lukaku (Foto: Twitter)
Legendarni italijanski napadač Paolo Di Canio uputio je vjerovatno i najdirektnije kritike na račun nogometaša Intera nakon poraza od Rome rezultatom 2:1, a također se osvrnuo i na ulogu koju Edin Džeko ima u ekipi Simonea Inzaghija.

Di Canio je rekao kako se igrači Intera uopšte ne vole i da između njih nema nikakve empatije, a da su u konačnici to veoma bitne stvari i da je vjerovatno to jedan od razloga zašto već imaju četiri poraza u sezoni.

Dodaje kako igrači samo zajedničkim snagama mogu izaći iz ove situacije.

"Nemirni su i negativni. Ne vole se, nema empatije, a meni se čini da samo gledaju individualni učinak i kako spasiti svoj nastup i svoju reputaciju", rekao je Di Canio pa nastavio:

"To su veoma bitne stvari, a Inter u suštini ne može biti toliko loš da već skupi četiri poraza. Svi zajedno moraju izaći iz ove situacije."

Nakon toga, dotakao se i uloge koju naš Edin Džeko ima u ekipi Intera rekavši da mu nije jasno zbog čega se vraća na svoju polovinu i prima loptu na 75 metara od gola protivnika.

"Džeko dolazi po loptu na svoju polovinu. Šta će Džeko tu? Vrati se na svoju polovinu i onda napravi prekršaj... U taktičkom pogledu, nema smisla da Džeko uzima loptu na 75 metara od gola protivnika", smatra Di Canio.

Di Canio je u bogatoj karijeri igrao za Lazio, Ternanu, Juventus, Napoli, Milan, Celtic, Sheffield Wednesday, West Ham, Charlton i Cisco Romu.