Slavni Brazilac
61

Legendarni Carlos odigrao utakmicu nakon sedam godina, zaradio pet funti i postigao gol

D. P.
Carlos je privukao ogromnu pažnju kod navijača (Foto: Twitter)
Carlos je privukao ogromnu pažnju kod navijača (Foto: Twitter)
Legendarni brazilski nogometaš Roberto Carlos (48) odigrao je prvu utakmicu nakon sedam godina i postigao je gol za amaterski Bull In The Barne United.

Bivši prvak svijeta s Brazilom oprostio se od nogometa 2015. godine, a onda je nedavno na aukciji e-Baya izabran da igra za englesku amatersku ekipu Bull In The Barne United u okviru popularne Nedjeljne lige.

Carlosa su iz ovog tima doveli za simboličan iznos od pet funti, koliko je zaradio za nastup. Utakmica je završena u korist Carlosove ekipe rezultatom 4:3.

Da stvari budu zanimljivije, Carlos je utakmicu počeo s klupe, a onda je ušao u nastavku i pogodio s bijele tačke.

Dolazak legendarnog brazilca u Nedjeljnu ligu doveo je i veliki broj navijača, što je i bio cilj utakmice jer su ulaznice koštale pet funti i bit će donirane u humanitarne svrhe. Sav novac ide za siromašnu djecu i mlade u Engleskoj.

Nekadašnji prvak svijeta s Brazilom ostvario je najveći trag igrajući godinama za Real Madrid. Osim Kraljevskog kluba, Carlos je igrao još za Inter, Fenerbahce, Corinthians, Palmeiras, Uniao SJ, Anzhi i indijski Delhi Dynamos gdje je 2015. godine završio karijeru.