Otac osmero djece
35

Legenda Arsenala ostala bez vozačke dozvole, u rekordnom roku je skupio 12 kaznenih bodova

N. M.
Paul Merson (Foto: Twitter)
Paul Merson (Foto: Twitter)
Nekadašnji as londonskog Arsenala Paul Merson (56), koji danas radi kao stručni komentator na poznatoj televiziji Sky Sports, ponovo je dospio u centar pažnje zbog svog privatnog života.
The Sun je danas javio da je policija u Engleskoj oduzela Mersonu vozačku dozvolu nakon što je tri puta u samo mjesec dana uhvaćen u prebrzoj vožnji te je skupio 12 kaznenih bodova.
Merson je prekršaje pravio u Felthamu, jugozapadnom dijelu Londona te u Sanburyju i Thorpeu, gdje je sa svojim Volkswagen Touaregom vozio preko dozvoljene brzine.

Merson, inače otac osmero djece, koji je također igrao za Aston Villu, Portsmouth i Middlesbrough, pojavio se danas na Prekršajnom sudu u Guildfordu na saslušanju o oduzimanju dozvole, nakon što je dobio 12 kaznenih bodova.

Kontroverzni bivši nogometaš je bez vozačke ostao na šest mjeseci, također je kažnjen s 3.000 eura funti, a mora platiti naknadu za žrtve od 1.200 eura i troškove kaznenog postupka od 150 eura u roku od 28 dana.

Glavna sutkinja Joan Lindsay rekla je da njegov prethodni vozački dosije "nije bio sjajan" i upozorila ga da ne smije voziti nijednom britanskom cestom nakon što napusti sud.

Merson je ranije imao probleme i s ovisnošću o alkoholu i kockanju.

Upravo je kockajući prije dvije godine rekao da je izgubio sve što ima, te da mu supruga daje novac za osnovne potrebe.

"Pomislio sam da se želim ubiti. Kako sam to učinio? Kako sam se mogao kladiti za ušteđevinu? Sljedećih sedam dana sjedio sam na kauču i gledao djecu. Mrzio sam sebe, razmišljajući o tome kako sam ih iznevjerio", priznao je tom prilikom Merson.

Merson je s Arsenalom dva puta bio prvak Engleske, osvajao je i FA Cup i Liga kup, a za Topnike je ukupno odigrao 397 utakmica i postigao 92 gola.