Nogomet
12

Lars Lagerbäck: Plasman u četvrtfinale je fantastičan uspjeh

Klix.ba
Lars Lagerbäck (Foto: EPA)
Lars Lagerbäck (Foto: EPA)
Reprezentacija Islanda je sinoćnjim porazom od Francuske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva okončala svoju prelijepu priču te je tako završila nastup na velikom turniru. Uprkos porazu, Islanđani su zadovoljni.

"Čestitam Francuskoj, odličan su tim i zbog njih smo izgledali loše na terenu, ali smo i mi doprinijeli tome. U reprezentaciji sam četiri i po godine i lijepo mi je. Navijači su došli ovdje, a zbog informacija koje dolaze od kuće, pozitivnih stvari i velikog interesa, srce mi je puno. Uživao sam tokom svake minute ovog Eura, izuzetak je samo prvo poluvrijeme protiv Francuske", izjavio je selektor Islanda Lars Lagerbäck.

On je uvidio greške koje je njegova ekipa napravila protiv domaćina prvenstva, no, nastup na EP smatra uspješnim.

"Nismo se dobro psihički nosili s ovom utakmicom, ali smo u drugom poluvremenu pokazali kvalitet. Moramo naučiti iz ove utakmice koja je dobar podsjetnik da morate imati ispravan stav svake sekunde. Ako pogledate cijeli turnir, plasman u četvrtfinale jednog novajlije je apsolutno fantastičan uspjeh. Ipak, protiv Francuske nismo razmišljali, pravili smo greške i bili previše pasivni", završio je Lagerbäck.