Nogomet
9

La Nacion najavljuje povratak Messija, navijači se okupljaju, dirljiva poruka bolesnog dječaka

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Argentina i dalje ne može da se pomiri s izjavom Lea Messija da se oprašta od reprezentacije. Ne može ni ostatak fudbalskog svijeta. Zemljaci najboljeg fudbalera svijeta šalju poruke, okupljaju se po Buenos Airesu, a argentinski list La Nacion najavljuje preokret.

"Messi će igrati na Mundijalu u Rusiji 2018. godine", tvrdi La Nacion, ali Messi još uvijek nije javno kazao da se predomislio.

Dok sa Barcelonom ima osvojene četiri titule Lige prvaka bez ijednog poraza u finalima, a u svojoj vitrini i pet titula za najboljeg igrača svijeta, sa Argentinom je u posljednje tri godine izgubio finale Svjetskog prvenstva u Brazilu i dva puta Copa Ameriku.

Messi završio reprezentativnu karijeru nakon Copa Americe

Ogromne kritike svojih zemljaka i rasulo u argentinskom Fudbalskom savezu smatraju se kao glavni razlozi Messijevog: "Zbogom". Ali, da li je zaista "zbogom" ili samo "doviđenja", ostaje da se vidi.

Njegovi fanovi u Argentini ne odustaju od dozivanja Messija natrag. Već su mu podigli statuu u Buenos Airesu, a održano je i okupljanje navijača koje nisu spriječili ni kiša ni hladnoća da ih stotine dođu i pozovu ga nazad.

"Ne odlazi Leo", "Vjerujem u Messija" i "Leo, ne napuštaj nas" samo su neki od transparenata koji su se pojavili u Buenos Airesu.

Jedna od najemotivnijih poruka je fotografija na kojoj se nalazi dječak koji boluje od raka i ispred kojeg je papir na kojem piše: "Ja ne odustajem, iako sam malen. Nemoj odustajati, ti si velik. Volim te, Luchy."

Sa svojih 29 godina na ramenima i pet titula za najboljeg igrača svijeta teško je očekivati da će Messi zaista ostati pri odluci da više ne zaigra za Argentinu.