Nogomet
97

Kvesić: S laganim treninzima ću početi u junu, u novembru sam potpuno spreman

Piše: D. B.
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Sjajni nogometaš Željezničara, Josip Kvesić, koji se u februaru tokom zimskih priprema teško povrijedio, polako se oporavlja, a povratak treninzima očekuje u junu.

Potsjećanja radi, Kvesić se u februaru povrijedio u Rovinju u utakmici Željezničara i Istre. U jednom je duelu dobio udarac, koji je rezultirao rupturom zadnjih križnih ligamenata. Potom je uslijedila operacija, nakon koje je započeo dugi oporavak. Prema Kvesićevim riječima, oporavak ide po planu.

"Oporavak ide postepeno i po planu, nemam bolova i krećem se pomoću štaka. Na nozi imam fiksator, ali mogu savijati koljeno. Za mjesec dana ću moći hodati bez štaka. Mogu reći da je za sad sve u redu. Očekujem da ću u junu započeti s laganim treninzima, a u novembru bih trebao biti potpuno spreman za povratak na teren. Sada se odmaram, družim sa saigračima i svakodnevno idem na terapije", izjavio je Kvesić za portal Klix.ba.

Njegova je povreda hendikep za Željezničar, a menadžer Željezničara Amar Osim je u međuvremenu ostao bez Danijala Brkovića i Nermina Zolotića. Brković je bolestan, a Zolotić je zadobio lom noge u utakmici protiv Zrinjskog. Uprkos tome što je ekipa oslabljena, Kvesić vjeruje da Željezničar na kraju sezone može do duple krune.

"Ove povrede su pravi peh za nas. Žao mi je Zolotića i Brkovića jer su to zaista dobri momci i nadam se da će se brzo oporaviti. Uprkos pehovima, Željezničar ima kvalitetnu ekipu koja se može nositi sa izazovima. U prvenstvu imamo solidnu prednost i vjerujem da ćemo osvojiti titulu, a što se Kupa BiH tiče, između nas i Širokog Brijega tajni nema, ali smo kvalitetnija ekipa te očekujem da ćemo slaviti u finalu", kazao je Kvesić.