Nogomet
0

Kvalifikacije za EP u Gruziji: Bh. juniori pobijedili Azerbejdžan golovima Suljića i Hadžića

Piše: D. B.
Juniorska nogometna reprezentacija BiH je u drugoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Gruziji 2017. godine pobijedila Azerbejdžan rezultatom 2:1.

Nakon što su u prvom susretu savladali Litvaniju 3:0, bh. juniori su osvojili sva tri boda i u susretu s Azerbejdžanom.

Selektor Toni Karačić je od prve minute utakmice priliku za igru dao Markoviću, Resiću, Miličeviću, Staniću, Nikiću, Šerbeliću, Žeriću, Bijeliću, Demiroviću, Mustedanagiću i Suljiću, dok je šef stručnog štaba Azerbejdžana Nazim Suleymanov odlučio da utakmicu počnu Suleymanov, Seydiyev, Emil Aliyev, Ali Aliyev, Krivotsyuk, Jamalov, Muradov, Hajiyev, Khachaiev, Jamalov i Bayramli.

Naša reprezentacija je povela u 39. minuti nakon dobre akcije koju je pogotkom završio Suljić. Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

U nastavku utakmice su uzvratili Azerbejdžanci koji su izjednačili golom Khachaieva iz 68. minute.

Ipak, taj gol nije omeo naše reprezentativce, koji su vratili prednost u 81. minuti, kada je sjajno pogodio Hadžić. Upravo je Hadžić ušao u igru u 67. minuti zamijenivši Demirovića koji je igrao uprkos povišenoj temperaturi.

Čeliković je od 83. minute zaigrao umjesto Mustedanagića, a Smailagić je u finišu utakmice zamijenio Suljića.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao pa su naši nogometaši upisali drugu pobjedu u drugoj utakmici kvalifikacija za EP u Gruziji te se nalaze na prvom mjestu Grupe 5 sa maksimalnih 6 bodova.

Drugo kolo Grupe 5:

BiH - Azerbejdžan 2:1 (Suljić 39, Khachaiev 68, Hadžić 81)