Nogomet
63

Kusturica: Vjerujem u profesionalnost članova Apelacione komisije Saveza

Piše: Edin Isanović
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Edis Kusturica, potpredsjednik FK Sarajevo, boravio je proteklih dana, sa pojedinim članovima UO i sportskim direktorom Abdulahom Ibrakovićem, na pripremama Bordo tima u Mađarskoj. Za naš portal naglašava kako je zadovoljan onim što je vidio u Pečuhu.

"Ono što me posebno ohrabruje jeste atmosfera koja je sjajna, rekao bih pobjednička. To daje optimizam pred naredne utakmice. Mlađi i stariji igrači su u punoj timskoj koordinaciji i veoma mi je drago da naš kapiten Vule Trivunović izuzetno pozitivno djeluje svojim savjetima i iskustvom. Uslovi za rad su bili izvanredni, tereni odlični. Nadam se da će to dati rezultat", rekao je Kusturica za Klix.ba.

Izabranici Husrefa Musemića odigrali su prijateljsku utakmica sa ekipom iz Pečuha, u kojoj su poraženi 2:1. Ipak, bila je ovo dobra prilika za stručni štab da isproba razne opcije, a nogometašima šansa da se nametnu.

"Igrala su dva različita tima, a meni se posebno svidjela igra naša dva mlada igrača u drugom poluvremenu. Istakao bih da je domaćin bio izuzetno ljubazan, uspostavili smo sportsku i prijateljsku saradnju. Uostalom, FK Sarajevo treba biti ambasador sporta naše zemlje".

Potpredsjednik tima sa Koševa poželio je sreću Zmajevima u Kaunasu.

"U ime FK Sarajevo želim našim reprezentativcima da pobijede u Litvaniji i ostvare cilj. Svi ćemo biti uz njih, navijati i vjerovati u uspjeh koji će biti veliki iskorak za našu zemlju, Savez i sve ljude koji su bili posvećeni ostvarenju sna. Sretno Safete, sretno Zmajevi, pobijedite i unesite ponos i radost u naša srca, koje toliko dugo čekamo“, istakao je Kusturica.

Potom se osvrnuo na polemike koje se vode na relaciji između Sarajeva i Borca zbog poznatih dešavanja na utakmici odigranoj 25. septembra 2013. Konačnu odluku na žalbu Takmičarske komisije, koja je registrovala meč rezultatom 3:0 u korist Banjalučana, Apelaciona komisija donijet će 16. oktobra.

"Izjave čelnika Borca da Sarajevo vrši pritisak na Apelacionu komisiju NSBiH, nakon što su Banjalučani davali kontinuirana saopštenja, su neozbiljne i predstavljaju zamjenu teza. Mi pozivamo na razum i zeleni teren. U svakom slučaju vjerujem u profesionalnost i stručnost članova Apelacione komisije Saveza i ispravnu ocjenu činjeničnog stanja, koje smo nesporno dokazali. Mi ćemo se okrenuti nastavku prvenstva i iz lige nećemo istupati kako su u dva navrata do sada zaprijetili iz Borca ukoliko ovaj spor ne bude riješen po njihovoj volji", zaključio je Kusturica.