Nogomet
304

Kup BiH: Sarajevo boljim izvođenjem penala eliminisalo Zrinjski

Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u osminu finala Kupa BiH nakon što su večeras boljim izvođenjem penala eliminisali domaći Zrinjski ukupnim rezultatom 7:6.

Na prvo uzbuđenje čekalo se 16 minuta kada je zabilježen dobar pokušaj Ševke Okića čiji je udarac zaustavio mladi Bandić na golu Zrinjskog. Deset minuta prije kraja pokušao je i Šćepanović, lopta je potom ispala Delaču iz ruku, no Sarajevo se i ovog puta uspjelo odbraniti.

U nastavku je prvi zaprijetio domaći tim, i to u dva navrata preko Vučine Šćepanovića koji je u 58. minuti upropastio odličnu priliku za gol. Bio je to nagovještaj vodećeg pogotka domaćina. Igrala se 60. minuta kada je Stojkić spustio loptu za Stevu Nikolća koji je rutinski pogodio gol Sarajeva za 1:0.

Dvije minute kasnije odličnim pasom Okić je u gol priliku gurnuo Amera Bekića čiji udarac završava u mreži Zrinjskog za izjednačenje rezultata. Šest minuta prije kraja rezervista Hebibović idealno je poslužio Benku koji je loše reagovao pred domaćim golom. Minutu kasnije šut je oprobao i Zakarić, a lopta je nakon njegovog pokušaja otišla preko gola.

Nakon što je regularni dio meča okončan rezultatom 1:1 pristupilo se izvođenju penala u kojima je više sreće i koncentracije imao gostujući tim.

Sigurni izvođači u prvoj seriji bili su Goran Zakarić i Bojan Puzigaća, baš kao i Ivan Peko, odnosno Tomislav Barbarić u drugoj. Treću seriju pogotkom je otvorio Aleksandar Radulović, da bi za novo izjednačenje snažnim udarcem u lijevi donji ugao pogodio Krste Velkoski. Delač je po drugi put bio blizu lopti u četvrtoj seriji kada je šutirao Miloš Filipović čiji je udarac također završio u mreži. Za četvrto izjednačenje pobrinuo se potom Edin Rustemović. Rutinski je u petoj seriji za 5:4 pogodio Mešanović, baš kao i Leon Benko za 5:5 na drugoj strani. U šestoj seriji je Blajić šutirao preko gola, dok je na drugoj strani siguran izvođač bio Haris Duljević pogodivši za konačnih 7:6.

Šesnaestina finala Kupa BiH:

Zrinjski – Sarajevo 6:7 nakon penala