Anegdota iz Schalkea
0

Krstajić se tokom karijere posebno vezao za Rakitića: Stigao je neki žuti "Indijanac"

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji srbijanski nogometaš Milan Krstajić je u razgovoru za tamošnje medije otkrio da se tokom karijere posebno vezao s jednim hrvatskim nogometašem.

Istakao je da ga je bivši bh. reprezentativac Zlatan Bajramović "upoznao" sa legendarnim veznim nogometašem Ivanom Rakitićem sa kojim je ostao u vrhunskim odnosima.

"Bio sam mu kao stariji brat. Došao je dvije godine dana posle mene iz Basela. Bio je mlad, klinac, imao je 19 godina. Sjećam se, priča meni Zlatan Bajramović, saigrač, došao neki Hrvat iz Basela, neki "Indijanac". Zlatan je takav, voli da se šali. Kaže, eno ga u kafeteriji, žut, vidjet ćeš ga. Ja stariji igrač, iskusan. I potrefi se da ja ulazim u kafeteriju, a on izlazi. Pitam ga: 'Jesi li ti Ivan?' Kaže da jeste. Pitam ga je li sve u redu, ako treba nešto, ko god te dira, meni da se obratiš, ne smije niko da te takne", rekao je Krstajić za Kurir te dodao:

"Kaže on da je sve u redu. Naš čovjek. Balkanac. Jeste on odrastao u Švicarskoj, uzeo njihovu kulturu, ali mentalitet. Naš. I voli narodnjake, druženje. Običan momak koji je napravio svjetsku karijeru. Bio sam kod njega na svadbi, družimo se. Znam da se ljutio na mene kad je počeo da igra. Stalno me pita: 'Što mi ne daš loptu, uvijek daješ drugima'. Jeste, tebi ću da dam, nisam na Play Stationu, odgovorim mu smijajući se. Ivan je jednostavan, prirodan, ako može da pomogne, pomoći će, odmoći neće. Upoznao sam mu brata, sestru, majku, oca, sve je to ponio iz kuće".

Pomenuti trojac je zajedno sarađivao u dresu Schalkea sa kojim su svojevremeno nastupali i u Ligi prvaka.