Odsjeli u najskupljem hotelu
0

Kritike selekciji Francuske zbog raskoši u vrijeme krize

Sarajevo-x.com
Hotel Pezula
Hotel Pezula
Francuska ministrica sporta Rama Yade kritikovala je na sjednici vlade nacionalni fudbalski tim što je za vrijeme Mundijala u Južnoafričkoj Republici odsjeo u najskupljem hotelu, budući da se država suočava sa finansijskom krizom.

Izabranici Raymonda Domenecha u JAR-u borave u hotelu Pezula sa pet zvjezdica u kojem noćenje košta 600 eura po osobi, a posjeduje i privatnu plažu.

"Nikada ne bih izabrala ovaj hotel", rekla je ministrica Yade. "Očekujem da nas igrači oduševe rezultatima. Pozvala sam ih da vode računa u vrijeme finansijske krize."

Ona je istakla kako je selekcija Španije, jedan od favorita za osvajanja Svjetskog prvenstva, odsjela u skromnom univerzitetskom kampusu.

Ipak, kolege ne podržavaju kritike ministrice.

"Mi moramo podržati svoju reprezentaciju. Nije vrijeme da sada o tome raspravljamo, jer selekciji je potreban mir", rekla je ministrica zdravstva francuske vlade Roselyne Bachelot.

Luc Chattel, ministar obrazovanja i portparol vlade kaže: "Svi Francuzi, uključujući i članove vlade, su uz reprezentaciju."

Kako piše britanski Telegraph, kritika na račun smještaja naljutila je francuske reprezentativce.

"To nije dobro za atmosferu u selekciji i uznemireni smo zbog upućenih primjedbi", rekao je igrač Alou Diarra.

Igrač Bordeauxa, Yoann Gourcuff, kaže da je hotel odličan, te da mu je drago što će u njemu boraviti za vrijeme Mundijala.