Nogomet
12

Krajišnik: Dolazak u FK Sarajevo je ispunjenje očevog sna

Klix.ba
Damjan Krajišnik
Damjan Krajišnik
FK Sarajevo potpisao je ugovor sa osamnaestogodišnjim veznjakom Damjanom Krajišnikom, koji je u proteklim danima boravio na probi te je trenirao sa prvim timom.

Krajišnik u redove Sarajeva dolazi iz akademije beogradskog Partizana, a u svojoj karijeri skupio je nekoliko nastupa za omladinske reprezentacije Srbije i jedan je od najtalentovanijih mladih veznjaka u Srbiji.

U proteklim danima, Damjan je boravio na pripremama u Čitluku, gdje je imao priliku da upozna igrače FK Sarajevo.

“Prvi utisci su zaista odlični. Pozitivno sam iznenađen kako su me svi u klubu dočekali i nikada ranije nisam imao ovako srdačan doček.”, kazao je Krajišnik, osvrnuvši se potom na potpisivanje ugovora sa Bordo klubom.

“Drago mi je što sam potpisao ugovor sa FK Sarajevo. Sve ovo što sam imao priliku da vidim i upoznam u proteklim danima ostavilo je odličan utisak na mene.. Moram istaći da je potpisivanje ugovora sa FK Sarajevo ispunjenje očevog sna. On je rodom iz Hadžića i veliki je navijač, presretan sam što sam uspio da mu ispunim višegodišnju želju, a svakako i zbog toga što sam postao dio ovog kolektiva”, izjavio je Krajišnik.

Kako je jutros objavio portal Klix.ba, Krajišnik je otputovao u Antaliju sa ostatkom ekipe.

Jedva čekam početak priprema i prijateljske utakmice koje nam dolaze. Želim se što bolje spremiti i nastojaću da dam svoj maksimum kako bi se nametnuo. Došao sam u Sarajevo s ciljem da sakupim što više nastupa i nadam se da ću uspjeti u tome.”, kazao je Krajišnik.