Nogomet
44

Kostić: Teško je sada pričati, treba prespavati; Marinović: Planski gradimo tim

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon pobjede Zrinjskog nad Željezničarom (1:0) na Grbavici u 6. kolu BHT Premijer lige, na konferenciji za medije obratili su se treneri oba tima.

Trener Plavih Miloš Kostić je mišljenja da je njegov tim zaslužio više, a govoreći o radikalnim promjenama, među ostalim, i ostavci, kazao je da treba sačekati jutro. Ovo je treći vezani poraz za Želju u ligi.

"Kada ne iskorisiš šanse i primimo gol koji nsmo zaslužili. Poslije gola smo pali. Probali smo i nije išlo. Mislim da rezultat nije objekitvan s ozbriom kakve su bile šanse. Takav je fudbal. Teško je objasniti situaciju. Iznenadili smo Zrinjski, nismo im dali da igraju i iz toga su dolazile šanse. Teško je nešto reći, jer sam još vruć i treba da se prespava", kazao je Kostić

Na drugoj strani, trener Plemića Vinko Marinović smatra da je liga sa skraćenjem dobila na kvaliteti i kazao je da njegovi tim ide ka odbrani titule te da se planski radilo na građenju tima.

"Liga je sa skraćenjem dobila na kvalitetu i teže je dobiti bilo koga. Mi smo se jasno postavili od samog početka. Želimo pokazati da smo zasluženo osvojili titulu i želimo je odbraniti. Planski smo radili sa dovođenjem igrača. Večeras u ekipi koja je igrala imali smo samo jednog igrača koji nije igrao prošle godine", rekao je Marinović.