Prvenstvo BiH
50

Košarkaši Sparsa ispustili vodstvo od 23 poena i šokantno izgubili od Posušja

K. H.
Foto: OKK Spars/Facebook
Foto: OKK Spars/Facebook
Ekipa Sparsa nakon velikog preokreta šokantno je izgubila u meču 11. kola Prvenstva BiH za košarkaše, a njih je u dvorani Hills savladala ekipa Posušja koja je uspjela nadoknaditi 23 poena prednosti i doći do neočekivane pobjede.

Domaći košarkaši su odlično otvorili meč i imali su konstantnu prednost u prvoj dionici, a nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 24:17 za Sparse.

Nastavil su domaći košarkaši s puno boljom igrom i u nastavku susreta pa su tako u finišu prvog poluvremena došli do ogromne prednosti od 23 poena razlike (47:24), nakon čega se činilo da je odlučen pobjednik ovog susreta.

Ipak, gosti iz Posušja su u trećoj dionici uspjeli smanjiti vodstvo Sparsa na 12 poena razlike, da bi u posljednjoj četvrtini razbili domaći tim i došli do velikog preokreta, kasnije će se ispostaviti i pobjede rezultatom 85:83. Oni su posljednju četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 29:15 i upravo zahvaljujući tome su došli do pobjede.

Odlučujuće poene je postigao američki bek Posušja Dontay Caruthers, koji je sedam sekundi prije kraja poentirao za 83:85, što je na kraju bio i konačan rezultat.

U timu iz Posušja čak tri igrača su postigla više od 20 poena – Ivica Širić (26), Dontay Caruthers (24) i Alan Wiggins (22 poena). Kod Sparsa su najefikasniji bili remy Abell i Urban Durnik koji su ubacili po 17 poena.

Nakon 11 odigranih mečeva, Spars je na omjeru 6-5, a Posušje na 6-4. Lider je Borac koji je ostvario svih devet pobjeda.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore