Znaju se dobro
46

Kontroverzni golman Argentine prati Hajduk na Instagramu, a iza svega stoji zanimljiva priča

D. P.
Martinez je boravio u Splitu i trenirao s Hajdukom (Foto: EPA-EFE)
Martinez je boravio u Splitu i trenirao s Hajdukom (Foto: EPA-EFE)
Najbolji golman Svjetskog prvenstva u Kataru i heroj Argentine Emiliano Martinez na svom Instagram nalogu prati Hajduk, a to je privuklo veliku pažnju fanova na društvenim mrežama.

Emiliano Martinez je branio fantastično tokom Mundijala i sa svojom Argentinom je osvojio titulu prvaka svijeta. No, "mrlju" na to je bacio prostačkom proslavom u trenucima kada mu je uručena Zlatna rukavica.

Zbog svega toga već danima je Martinez tema svjetskih medija, a fanovi su na taj način došli do zanimljivog podatka. Naime, Emiliano Martinez na Instagram profilu prati splitski Hajduk.

Naravno, takav podatak privukao je pažnju pa su se navijači s pravom pitali koja je dodirna tačka između čuvara mreže Aston Ville i Argentine sa splitskim Hajdukom.

Poveznica je nastala nekoliko mjeseci unazad, dok se svijet još uvijek borio s pandemijom koronavirusa.

Tokom septembra prošle godine otkazana je utakmica između Brazila i Argentine jer su četvorica argentinskih navijača prekršila COVID protokol. Brazilske vlasti su, odmah nakon što su saznale za taj podatak, odmah prekinule utakmicu.

Odmah nakon utakmice Emiliano Martinez je zajedno s Emilianom Buendijom, saigračem iz Aston Ville, otputovao u Split gdje je trenirao sa splitskim Hajdukom.

Martineza i Buendiju Aston Villa je poslala u samoizolaciju, kako u tim iz Birminghama ne bi prenijeli virus, a za tih sedam dana u Splitu trenirali su s Hajdukom. Tu je nastala veza između Martineza i Hajduka.