Propozicije jasne
174

Konačna odluka sutra u 9 sati: Gdje su otišli igrači Željezničara nakon odgode utakmice

H. H.
Foto: FK Željezničar
Foto: FK Željezničar
Utakmica 20. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Željezničara službeno je odgođena radi vremenskih neprilika, a gostujući nogometaši odmah su odradili lakši trening.

Po povratku u hotel Plavi su obavili trening u fitness centru, dok su službena lica saopštila da se utakmica sa Širokim Brijegom igra sutra u 13:00 sati u Čitluku.

Iako se nominalni domaćin susreta Široki Brijeg ne slaže s tim i želi susret prolongirati za neki drugi termin, Pravilnik NS BiH ide u korist Željezničara.

Razlog njihovog neslaganja je činjenica da sredinom sedmice igraju utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Veleža, dok iz tabora Željezničara zagovaraju da se utakmice igra sutra, s obzirom da se u tom slučaju ne bi morali vraćati u Sarajevo.

"Teren je natopljen vodom i prema propozicijama takmičenja, meč se pomjera za 24 sata. Ako ni sutra ne bude bilo moguće da se susret odigra, Komitet za takmičenje će donijeti odluku o novom terminu", kazao je izvršni direktor Sektora za takmičenje i suđenje NS/FS BiH Elmir Pilav.

Kako je najavljeno službena lica će izvršiti inspekciju terena ujutro u 9 sati i ukoliko se ustanovi da su uslovi ispunjeni, ona će biti odigrana.