FK Sloboda
0

Komisija za licenciranje NS BiH pod utjecajem moćnika

FENA
U povodu posljednjih dešavanja, te medijskih nagađanja u vezi odgođene sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova Nogometnog saveza BiH na kojoj se trebala donijeti konačna odluka o izdavanju licence FK Sloboda, Upravni odbor ovog kluba se oglasio saopštenjem u kojem se kaže:

"Odlučili smo se obratiti cjelokupnoj bh. javnosti, te i na ovaj način skrenuti pažnju na pritiske pod kojim se očigledno donose sve važnije odluke u našem nogometu. Izuzetak izgleda nije niti Komisija za licenciranje, sa kojom FK Sloboda ima odličnu saradnju još od samog procesa licenciranja, a koja pod uticajem nogometnih moćnika iz sjene, očigledno ne može raditi prema propisima koji važe za sve bh. klubove. Naime, FK Sloboda je prema uputama Komisije za licenciranje prikupila svu potrebnu dokumentaciju, identičnu kao i drugi klubovi koji se nalaze u sličnoj situaciji, potpisanu od istih institucija i istih odgovornih osoba. Stoga smo s razlogom očekivali potvrdnu odluku Komisije za liceniranje, koja je očito pod raznim pritiscima, nije mogla donijeti očekivanu odluku", stoji u saopćenju FK Sloboda.

Iz tuzlanskog kluba upozoravaju sve koji odlučuju o sudbini njihovog ovosezonskog napora, "da ukoliko popuste pod pritiscima, da će cijeli slučaj završiti na Sudu BiH, te relevantnim institucijama UEFA-e, koje će sigurno zanimati kako ne postoje isti aršini za sve klubove, koji manje-više opstaju po istom principu".

"Nećemo dozvoliti, da evropske utakmice koje smo zalužili, igra neko koga smo na sportskom terenu zasluženo porazili. Bez obzira na sve, vjerujemo da nam to i pored konstantnih pristisaka NFSBiH neće uskratiti", stoji u saopćenju Upravnog odbora FK Sloboda.