Nogomet
38

Komazec: Daleko sam od transfera, ali ne mogu obećati da ću ostati u Sarajevu

Piše: D. B.
Nikola Komazec (Foto: Klix.ba)
Nikola Komazec (Foto: Klix.ba)
Srbijanski nogometaš i napadač FK Sarajevo, Nikola Komazec, u prvom dijelu sezone se pokazao kao veliko pojačanje. Svojim je golovima uveliko pomogao da Bordo ekipa bude u vrhu tabele i jesenji dio prvenstva završi na drugoj poziciji. Zbog svog zalaganja i borbenosti je postao ljubimac navijača, koji se pribojavaju njegovog odlaska tokom zimskog prelaznog roka. Koliko je ta opcija moguća, Komazec je otkrio u razgovoru za portal Klix.ba.

Komazec je potvrdio da za njega vlada veliko interesovanje te da je nekoliko ponuda već odbio.

"Moram priznati da imam mnogo ponuda, a neke od njih sam već odbio. Meni je lijepo u Sarajevu, a da bih se odlučio na odlazak, potrebno je da stigne sjajna ponuda iz neke veoma dobre lige kojom bih osigurao egzistenciju. Za sada odluke o odlasku nema, ja sam igrač Sarajeva, treniram normalno i zadovoljan sam. Daleko sam od transfera, ali ne mogu reći da li ću otići s Koševa, niti obećati da ću ostati u FK Sarajevo", izjavio je Komazec za portal Klix.ba.

Novim trenerom Robertom Jarnijem je izuzetno zadovoljan, a u bivšem saigraču iz mladih selekcija Srbije i Crne Gore, Milošu Stojčevu, vidi veliko pojačanje.

"Jarni je prije svega veliki gospodin, svjetski poznat nogometaš i sposoban trener, što se odmah vidjelo. Skupio je dosta iskustva tokom svoje nogometne karijere u kojoj je nastupao za velikane poput Juventusa i Real Madrida, pa vjerujem da će to iskustvo prenijeti i na nas. S treninzima smo žestoko krenuli, dobro ćemo se spremiti za nastavak prvenstva. Što se tiče Miloša, bili smo saigrači u mladim selekcijama Srbije i Crne Gore, tako da znam da je kompletan igrač. Bit će veliko pojačanje za nas, kao i Bilbija koji nam se priključuje", rekao je napadač FK Sarajevo.

On se nada kako će sa Bordo ekipom na kraju sezone osvojiti titulu prvaka BiH,

"Želim da osvojimo titulu ove godine. Važno je da ekipa igra dobro i da upisujemo pobjede. Meni će lično biti drago ako budem postizao pogotke, ali su rezultati tima uvijek važniji. Konkurenti su nam Željezničar, Široki Brijeg i Zrinjski, ali ne smijemo zaboraviti ni Olimpic. Ipak, uz pozitivnu atmosferu i pojačanja vjerujem da možemo ostvariti svoj cilj", završio je Komazec.