Ligue 1
145

Kolašinac uspješno debitovao u spektakularnom preokretu i pobjedi Marseillea

N. K.
Kolašinac debitovao za Marseille (Foto: Twitter)
Kolašinac debitovao za Marseille (Foto: Twitter)
Nogometaši Marseillea pobijedili su na stadionu Velodrome u 23. kolu Ligue 1 ekipu Angersa rezultatom 5:2, a na ovoj utakmici za domaće je debitovao Sead Kolašinac.

Bh. reprezentativac je ove zime stigao u francuski klub iz Arsenala te je nakon tri utakmice zauzeo mjesto u početnom sastavu Marseillea. Igrao je do 64. minute.

Utakmica je imala fantastičan početak budući da je u prvih 20-ak minute igre palo čak četiri pogotka.

Gosti su u razmaku od tri minute došli do velikog vodstva. Prvo je Fulgini u osmoj minuti doveo Angers u vodstvo, a onda je Bentaleb u 11. udvostručio vodstvo.

Samo sedam minuta kasnije Milik je smanjio rezultat, a Garson je u 21. izjednačio na 2:2, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Na novi pogodak čekalo se do 70. minute kada je večeras sjajni Milik postigao gol za preokret i vodstvo Marseillea. Samo osam minuta kasnije Milik je kompletirao svoj hat-trick i uvećao vodstvo, dok je pet minuta prije kraja meča Under postigao pogodak za konačnih 5:2.

Marseille je večerašnjom pobjedom prestigao Nicu i sada se nalazi na drugom mjestu Ligue 1 s 10 bodova manje od lidera PSG-a koji ima i utakmicu manje. Angers je na 12. poziciji. Marseille u narednom kolu gostuje Metzu, dok će Angers dočekati Strasbourg.

Rezultat i strijelci:

Marseille - Angers 5:2 (Milik 18', 70', 78', Gerson 21', Under 85' - Fulgini 8', Bentaleb 11')

Tabela: